Paddling i den lugna innerskärgården

Koppla av med paddling i den lugna innerskärgården med bekvämt boende, bastuflotte och maten fixad!

Spenderar några aktiva, naturnära och avkopplande dagar på och kring Ljungskileviken. Ni väljer själva om ni vill paddla kajak, dubbelkajak, kanadensare (kanot) eller stand-up paddleboard, eller varför inte en dag av varje? Mellan paddlingsturerna förser vi er med frukost, lunch och middag, samt värmer vår vedeldad bastuflotte till er. Sover gör ni i våra bekväma stugor med hotellstandard där frukost, lakan/frotté och slutstädning ingår.

 

Paddlingen: Ljungskileviken ligger skyddat av Orust som tornar upp sig mot Skagerrak. Här i innerskärgården är naturen mer grönskande än den mer karga och dramatiska ytterskärgården och det lugnare havet lämpar sig väl för mindre erfaret sjöfolk. Viken som under kurorts-epoken gjorde sig känd för sitt balsamiska klimat har ett 10-tal öar, flera stränder och klippor som passar för utflykter och bad. Naturupplevelserna kan kombineras med en sightseeing från kajaken av arkitekturen på kurorten Lyckorna och ett bekvämt strandhugg på en av vikens restaurangen. Med utgångspunkt från vår brygga finns både kortare och längre turer med olika svårighetsgrad. Läs mer här. Vi förser er med en paddlingskarta med tips på turer och platser att besöka. Önskar ni en paddlings-guide kan vi hjälpa er att boka till detta.

 

Vi tänker oss att ett trevligt upplägg är följande:

Dag 1 (Incheckningsdagen) börjar ni med att testa en kortare paddling, hänger bara lite vid stranden eller tar en solnedgångspaddling efter middagen. En tvårättersmiddag står redo för er när ni önskar, antingen i vår restaurang vid havet eller levererad till er stuga. Vill ni förlägga ert bastubad redan till första kvällen går det såklart fint.

Dag 2 blir en riktig paddlingsdag. Efter en stadig frukost (som vi under pandemi-tider levererar till er stuga) gör ni er redo för en hel paddlingsdag. Vi har packat ett stadigt lunchpaket åt er och nu är det bara att ge sig av. Ni utforskar vikens öar och stränder. Om ni önskar en härlig utemiddag ordnar vi en grillkorg åt er så att ni även kan laga middag över öppen eld på någon strand. Korgen består av en bastant middag baserad antingen på kött eller fisk/vegetariskt med tillbehör och all utrustning som krävs. Föredrar ni står en tvårättersmiddag redo för er i vår restaurang vid havet eller i stugan. Vill ni hellre basta denna kväll så ordnar vi det.

Dag 3 ni vaknar till ännu en dag med paddling. Kanske skulle ni ta och testa stand-up paddleboard denna dag? Utcheckning från stugan är kl 11 men ni har något att paddla på/i/med fram till kl 13.00.

Vill ni förlänga paket med ytterligare en natt och kanske komma ännu närmare naturen och tälta på någon av öarna i viken, kan ni boka till vårt tältpaket med tält, sovsäckar m.m. och ha kvar kanoten/kajakerna fram till klockan 13 nästa dag.

 

I paketet ingår:

  • Boende två nätter i stuga med hotellstandard, dvs sängen är bäddad, frotté finns och vi städar när ni åker. (In-checkning kl. 15, ut-checkning kl. 11)
  • Frukost med hembakt bröd
  • 1 * heldags- samt 2 * halvdagshyra av kanot/kajak/ SUP. Flytväst och sjökort med utflyktstips ingår.
  • 1 * Picknickkorg med lunch
  • 1 tim & 45 min vedeldad bastuflotte på havet en av dagarna
  • 2-rätters middag i vår restaurang vid havet (eller om ni föredrar, levererad till er stuga) *2 kvällar

Pris: från 2720kr/ person för 2 nätter .

Välkomna på ett par härliga aktiva dagar!