Paddling i den lugna innerskärgården

Koppla av med paddling i den lugna innerskärgården med bekvämt boende, bastuflotte och maten fixad!

Spenderar några aktiva och naturnära dagar på och kring Ljungskileviken. Ni väljer själva om ni vill paddla kajak, dubbelkajak, kanadensare (kanot) eller stand-up paddleboard. Vi förser er med frukost, lunch och middag, samt värmer vår vedeldad bastuflotte till er. Sover gör ni i våra bekväma stugor med hotellstandard där frukost, lakan/frotté och slutstädning ingår.

 

Paddlingen: Paddlingen: Ljungskileviken ligger skyddat av Orust som tornar upp sig mot Skagerrak. Här i innerskärgården är naturen mer grönskande än den mer karga och dramatiska ytterskärgården och det lugnare havet lämpar sig väl för mindre erfaret sjöfolk. Viken som under kurorts-epoken gjorde sig känd för sitt balsamiska klimat har ett 10-tal öar, flera stränder och klippor som passar för utflykter och bad. Naturupplevelserna kan kombineras med en sightseeing från kajaken av arkitekturen på kurorten Lyckorna och ett bekvämt strandhugg på en av vikens restaurangen. Med utgångspunkt från vår brygga finns både kortare och längre turer med olika svårighetsgrad. Läs mer här. Vi förser er med en paddlingskarta med tips på turer och platser att besöka. Önskar ni en paddlings-guide kan vi hjälpa er att boka till detta. I de fall ni inte bokar en guide förser vi er med utrustning och en video-instruktion för inställning av kajaken.

 

Vi tänker oss att ett trevligt upplägg är följande:

Incheckningsdagen börjar ni tex med en vandring längs kusten eller till vår utsiktsplats. Önskar ni kan ni även lägga till en paddling innan middagen. En tvårättersmiddag serveras sen i vår restaurang. Efter middagen sover ni gott i våra mysiga stugor.

 

Dag 2 blir en heldag med paddling. Efter en stadig frukost som vi levererar till er stuga gör ni er redo för en paddlingsdag. Vi har packat ett stadigt lunchpaket åt er och nu är det bara att ge sig av för att utforskar vikens öar och stränder. Med er får ni kartor och tips på strandhugg. Efter paddlingen tar ni ett bastubad i vår vedeldade bastuflotte. På kvällen står en tvårättersmiddag redo för er i vår restaurang vid havet.

 

Dag 3 ni vaknar till en lugn frukost, som med fördel intas på altanen mot havet om vädret tillåter. Utcheckning från stugan är kl 11. Önskar ni paddla även denna dag går det fint att boka kajak även denna dag.

 

I paketet ingår:

  • 2 x boende två nätter i stuga med hotellstandard, dvs sängen är bäddad, frotté finns och vi städar när ni åker (in-checkning kl.15, ut-checkning kl. 11)
  • frukost
  • 1 x heldagshyra av kajak, dubbelkajak eller kanot. Flytväst och sjökort med utflyktstips ingår.
  • 1 x picknickkorg med lunch
  • 1h 45 min vedeldad bastuflotte på havet
  • 2 x 2-rätters middag i vår restaurang vid havet

Pris: från 2720kr/ person för 2 nätter .

Välkomna på ett par härliga aktiva dagar!