Om Anfasteröd Gårdsvik

Äntligen blir vår dröm verklighet. Många år har gått sen idén kom till oss och efter oändliga timmar av planering och hårt arbete kan vi nu se vår vision ta form.  Vi som driver verksamheten heter Hanna och Magnus, vi backas upp av ett gäng engagerade anställda och en stor familj. Vi älskar den här platsen och genom att vårda den ömt är vårt mål att den skall få upplevas av många under kommande generationer.

Hanna och Magnus

De är båda uppväxta på gård och Hanna är fjärde generationen av den släkt som förvaltat Anfasteröd de senaste snart hundra åren. För Hanna och Magnus handlar det inte bara om att starta en verksamhet, det är ett efterlängtat familjeprojekt med mycket historia, personligt engagemang och kärlek. Hela familjen är involverad på ett eller annat sätt och så även många vänner på orten.

 

En hållbar historia

Anfasteröd Gård har sedan 1300-talet bedrivit jordbruk, skogsbruk och angränsande verksamhet som kvarn, mejeri och sågverk. Markerna har brukats, skördats och förvaltats i generationer som var och en har fört vidare sin kunskap om vad som varit fruktsamt. Vi som lever på gården idag har en stark ambition att omsätta kunskapen och ge vårt bidrag till nästa generation för att främja ett hållbart förvaltande av mark och resurser. För oss är vår historia och vad vi lärt oss av våra föregångare och förfäder en grundsten i vår verksamhet, vilket känns självklart att dela med oss av till våra gäster.

Läs mer om Gårdens historia

Läs mer om