Om Anfasteröd Gårdsvik

På Anfasteröd Gårdsvik bygger vi en småskalig och gemytlig semesteranläggning för den som vill vara nära naturen. En semester hos oss skall vara bekväm, därför erbjuder vi både stugor och glamping med hotellstandard men också camping i en mer traditionell mening.

För oss är vår historia viktig och vi gläds åt att förmedla den till våra gäster. Vi har ett arv som vi är stolta över och vi drivs av uppgiften att förvalta marken hållbart och att göra gårdsviken tillgänglig för fler. Hit kommer man för att uppleva den naturnära och aktiva semestern, det familjära bemötandet och omtanken för det lokala.

Hanna, Magnus och team Anfasteröd Gårdsvik

Vi är två civilingenjörer från landsbygden som efter tio år i industrin och storstaden flyttat tillbaka till landet för en helt ny utmaning. Hanna är fjärde generationen av familjen som förvaltat Anfasteröd i hundra år och Magnus kommer från en gård utanför Habo. Vi brinner båda för Anfasteröd, naturen, historia, aktiviteter och god mat. För oss handlar det inte bara om att starta en verksamhet, det är ett efterlängtat familjeprojekt med stort personligt engagemang och kärlek. Hela familjen är involverad och även många vänner på orten. Vid vår sida står vårt fantastiska team som består av en receptionschef, en restaurangchef, några händiga vaktmästare, ett gäng flinka städtjejer, ett par flerspråkiga receptionister, två gladlynta kockar och ihärdig serveringspersonal. Under högsäsong är vi ca 20 personer från 6 olika nationaliteter.

Vi lägger ner vår själ i det vi gör och vi hoppas att det når fram till våra gäster.

Vill du vara med i vårt team?

Varje år erbjuder vi ett antal säsongsanställningar (mellan april till oktober) samt sommarjobb inom reception, restaurang och städ. Du måste vara minst 16 år för att kunna jobba hos oss. Anmäl ditt intresse via jobb@anfasterod.se och motivera varför du vill vara en del av vårt team. Då och då utlyser vi också tillsvidareanställningar. Det gör vi primärt genom arbetsförmedlingen och via vår facebook-sida.

Hållbarhet

Man har semestrat på Anfasteröd och Lyckorna i över hundra år och vi önskar att man kan fortsätta i minst hundra till. För oss är det självklart att jobba hållbart eftersom det är en förutsättning för att en dag kunna lämna vidare till nästa generation, precis som de gårdar vi vuxit upp på drivits vidare i generationer.

Rent konkret jobbar vi med att hushålla med resurser och energi, förnyelsebar energi, ekologiska och närproducerade råvaror och genom att inte ta emot fler gäster än vad området klarar av. Den största vinsten för miljön tror vi att vi kan åstadkomma om vi vara ett spännande alternativ till en långväga resa till mindre hållbara destinationer. Vi jobbar med att hitta logistiska lösningar för att kunna tas sig till oss utan bil, eller annars för att bilen ska förbli stående när man kommit fram. Idag går det tex att komma till oss sjövägen med Skärgårdsbåtarna. Väl på plats kan man ta sig runt på hyrcykel och till sjöss.

Under historiens vingslag

En gigantisk berg- och – dalbana för isexport, Sveriges första curlingklubb och mystiska sägner utgör delar av gårdens historia. Historien om Anfasteröd är allt annat än förutsägbar. Kärlek, sorg, företagsamhet och en obeveklig äventyrslust har satt gården på kartan under många generationer och varit ett stående ämne för ortsbornas spekulation. Läs mer om gårdens historiska personligheter och äventyren på Anfasteröd.

Läs mer om Gårdens historia

Läs mer om