Havet

Ljungskileviken ligger skyddat av Orust som tornat upp sig mot Skagerrak. Här i innerskärgården är naturen mer grönskande än den mer karga och dramatiska ytterskärgården och det lugnare havet lämpar sig väl för mindre erfaret sjöfolk. Viken som under kurorts-epoken gjorde sig känd för sitt balsamiska klimat har ett 10-tal öar, flera stränder och klippor som passar för utflykter och bad. Vi vill göra havet så tillgängligt som möjligt för våra gäster; strandbad, bryggbad, bastubad och tångbad kan varieras med turer i eka, kajak, SUP och turbåt.

Bastubad

”Det kalla hafsbadet är ett utmärkt kurmedel, såvida det passar för patienten, men å andra sidan ett tveeggat svärd som kan mera skada än gagna, om det lättsinnigt brukas.”

Vi tror tvärtemot Doktor Levertin att det kalla hafsbadet nästan alltid gör gott, men att det under stora delar av året, för angenämlighetens skull är lämpligt att kombinera med bastubad. Att bada bastu är dessutom ett trevligt och avslappnande sätt att umgås. Oavsett om du bor på vår anläggning eller inte kan du boka vår vedeldade bastuflotte. Bastun har plats för 12 personer och i anslutning till bastun finns ett relaxrum. Badstegen hittar du precis utanför dörren.

Pris: från 750 kr per tillfälle för upp till 8 personer (Vid bokning av bastun under högtider utanför vår säsong tex jul och nyår gäller ett högre pris).

Bastun bokas i 1 timma och 45 minuter och är uppvärmd när ni kommer. Bokning sker via mail eller online. Klicka här och välj dag och tid för er bastubokning.

En tur på viken

Kajak och kanadensare

För den som vill komma riktigt nära naturen rekommenderar vi en tur med havskajak eller kanadensare. Vi har enmanskajaker, dubbelkajaker och kanadensare i olika storlekar till uthyrning, med eller utan guide. Vi har också färdiga paddlingspaket. Med utgångspunkt från vår brygga finns både kortare och längre turer med olika svårighetsgrad. Läs mer på om turerna HÄR. Föredrar ni att paddla med guide eller i grupp finns både Upplevelsebolaget och Friluftsfrämjandet Ljungskile på nära håll.

Pris kajakhyra från: 350 kr/halvdag och 500 kr/dag. Bokning sker via vår reception eller via denna länk.

 

Skärgårdsbåten

Gör som tidigare kurortsgäster och ta en tur med skärgårdsbåtarna kring viken eller till anrika Gustafsberg i Uddevalla. Under juli och augusti månad angör båtarna vår brygga på Anfasteröd. Tidtabellen hittar ni här. Skärgårdsbåtarna förtöjer i anslutning till busstationen i Uddevalla och du kan enkelt ta bussen tillbaka till Ljungskile och Lyckorna. Biljetterna köps ombord eller bokas via www.skargardsbatarna.com. Skärgårdsbåtarna har många andra fina turer som utgår från Uddevalla.

Stand up paddle board (SUP)

Stand up paddle board är den snabbast växande vattensporten idag och är perfekt för dig som snabbt och enkelt vill ta dig ut på vattnet. Du står upp på en stadig surfbräda och paddlar dig fram med en enbladig paddel. Gårdsvikens lugna vatten är perfekt för stand up paddle board.

Pris från: 350 kr/halvdag.
Bokning sker via receptionen eller via denna länk.

Eka

För dig som vill prova dina sjöben i lagom takt. Med eka kan du och ditt sällskap tryggt utforska de små öarna i innerskärgården och hitta en egen strand. Vi hyr ut ekor av varierande storlek med aktersnurra och sjökort. Flytväst ingår så klart!

Pris: från 600 kr / halvdag och 900 kr/heldag

Bokning sker via receptionen eller via denna länk

 

Fiske

Makrillfiske

Makrillen har alltid varit viktig för befolkningen i Bohuslän. Under sommaren går makrillen till i viken och då kan fiskelyckan bli stor. Om vi fiskar med förnuft är makrillen med sitt livskraftiga bestånd en av de fiskar som vi kan fiska med gott samvete. Makrill kan fiskas på många sätt men vanligast är med mete från en stillaliggande båt eller med dörj på släp efter en båt som åker i sakta mak. Hyr en båt och fiskeutrustning av oss och ta med en fikakorg från vår restaurang.

Öringsfiske

Mellan april och september kan man fiska havsöring hos oss. De grunda vikarna i anslutning till anläggningen har gott om sandmask som havsöringen gillar. Havsöring fiskas oftast stående i viken med höga vadarbyxor och flug- eller spinnfiskespö. Vi ordnar aktiviteter kring öringsfisket med guider på förfrågan, tex med Tom på Uddevalla Fishing. Se även vårat havsöringspaket.

Kom ihåg att vara rädda om våra fiskebestånd och att följa de regler som gäller för fisket i området. Läs mer här.

 

Musselexpedition

Vi kan varmt rekommendera
Musselbarens musselexpedition

Läs mer om