Havet

Att kunna tas sig fram på viken har varit avgörande för de generationer som levt här tidigare, både för fångst av föda och för frakt av varor. Även för nöjes skull såklart. Båtfärder var ett vanligt inslag i badortslivet. Det finns många skäl till att ge sig ut på vattnet i viken, här kan du läsa mer om hur du får ut det mesta av havet under din vistelse.

Bastubad

”Det kalla hafsbadet är ett utmärkt kurmedel, såvida det passar för patienten, men å andra sidan ett tveeggat svärd som kan mera skada än gagna, om det lättsinnigt brukas.”

Vi tror tvärtemot Doktor Levertin att det kalla hafsbadet nästan alltid gör gott men, att det under stora delar av året, för angenämhetens skull är lämpligt att kombinera med bastubad. Att bada bastu är dessutom ett ypperligt trevligt och avslappnande sätt att umgås. Oavsett om du bor på vår anläggning eller inte kan du boka vår vedeldade bastuflotte. Bastun har plats för 12 personer och i anslutning till bastun finns ett relaxrum. Badstegen hittar du precis utanför dörren.

Bokas i receptionen.

En tur på viken

Eka

Upptäck de små öarna i innerskärgården och hitta en egen strand. Vi hyr ut ekor med aktersnurra och sjökort. Flytväst ingår så klart!

Pris: 450kr/ halvdag. 750 kr/heldag
Bokas i receptionen.

Kajak

För den mer äventyrslystne, och den som vill komma riktigt nära naturen rekommenderar vi en tur med havskajak. Med eller utan guide. Vi har fyra kajaker som kan hyras.

Pris: 250 kr/ halvdag och 450kr/dag.
Bokas i receptionen.

Badbåt

För den bekväme. Gör som tidigare kurortsgäster och ta en tur med skärgårdsbåtarna. Från 1 juli 2018 angör de vår brygga på Anfasteröd dagligen.Tidtabellen hittar ni här. Skärgårdsbåtarna förtöjer i anslutning till busstationen i Uddevalla.

Fiske

Makrillfiske – Makrillen har varit viktig för befolkningen i Bohuslän. Under sommaren går makrillen till i viken och då kan fiskelyckan bli stor. Om vi fiskar med förnuft är makrillen också en av de fiskar som vi kan fiska med gott samvete då den idag har låg risk för att utrotas. Makrill kan fiskas på många sätt men vanligast är med mete från en stilla liggande båt eller med dörj på släp efter en båt som går i sakta lunk.

Hyr en båt och fiskeutrustning av oss och köp med en korg med fika från caféet. God fisketur!

Havsöring – paket 2018

Mer information kommer

Musselexpedition

Vi kan varmt rekommendera
Musselbarens musselexpedition

Läs mer om