Mat

Precis vid strandkanten ligger gårdsvikens hjärta – restaurangen. I möjligaste mån bygger vi menyn på lokala råvaror som rökt makrill och skaldjur från viken, eller kantareller, lingon och älg från skogarna intill. Vi är alltid på jakt efter det genuint bohuslänska, vi fördjupar oss gärna i gamla kokböcker och inspireras av små lokala mat- och dryckesproducenter. Under samma tak hittar du vårt café där du kan krypa in när det regnar och njuta av kaffe, hembakta kakor och glass.

Vi ordnar gärna med mat till er!

För tillfället erbjuder vi följande:

  • På lördag och söndagar kl 11-15 har vi öppet caféet och uteserveringen för fika och glass.
  • Vid förbokning senast dagen innan ordnar vi gärna med mat i vår restaurang, med leverans till våra boenden, eller varför inte som picknick till en vacker plats i naturen? Vår tillfälliga take-away meny hittar ni här.

Det finns dessutom flera matställen i närområdet som erbjuder utmärkt hämtmat för den som inte vill äta ute just nu:

Musselbaren – är vida kända för att ta tillvara på havets blåmusslor och skapa finfina musselrätter. Att besöka i Ljungskile utan att äta något från Musselbaren är som att besöka Paris utan att se Eiffeltornet. Öppet fredagar kl. 17-21, lördagar kl. 12-21, söndagar kl. 12-16. Ring in beställningen på 0522-26 60 90.

Ljungskile havsdelikatesser – den bästa fiskbutiken på kusten och dessutom med stor omtanke för ett hållbart hav. Missa inte deras skaldjurstapas till fredagsmyset. Öppet tisdag till fredag kl 10-19, lördag kl 10-16. Ring in beställningen på 0522-22215.

Laxbutiken – lax i alla dess former hittar ni här. Alltid gott och alltid öppet mellan kl 10-19. Ring in beställningen på 0522-20810.

Lyckorna brygga – Björn lagar helt enkelt riktigt god mat. Öppet fredag kl 18- sent, lördag 12- sent, söndag 12-16. Ring in beställningen på 0522-222 55

Ljungskile Folkhögskola – kurs & konferens – vällagad och prisvärd husman varje vardag 11.30-14. Ring in beställningen på 0522-68 69 70

Kärrstegens gård – allt från lyxiga charkuteri-brickor till dagens lunch och goda bakverk hittar ni här. Öppet tisdag -fredag 11-18, helg 11-16. Ring in beställningen på 0522-213 39.

Ljungskile har även en sushirestaurang, flera trevliga caféer, två pizzerior varav Bella Mare mer är en fullskalig restaurang, som alla kan ordna mat att ta med.

Caféet

I gårdsvikscaféet börjar vi dagen med att baka eget surdegsbröd, det finns både till försäljning och på vår frukostbuffé. Från klockan 8 till 10 står buffén dukad för våra hotellgäster likväl som för andra som önskar. Vi satsar på en klassisk svensk frukost med bacon, äggröra och våfflor som det lilla extra.

Från klockan 11 är du hjärtligt välkommen att smaka på våra hembakade kakor, äta en enklare lunch, svalka dig med en glass eller avnjuta en kopp kaffe hos oss.

Vi gör fikakorgar och lunchpaket som är perfekta för en utflykt.

Öppettider:

  • vi hoppas på att kunna öppna senast i maj 2020 – för tillfället serverar vi frukost till våra gäster i en korg som levereras till stugan.

 

Restaurangen

Möt kvällen på första parkett mot havet. I restaurangen erbjuder vi en a la carte meny komponerad av våra duktiga kockar med lokala råvaror i fokus. Vi serverar öl och vin från lokala dryckesleverantörer och arrangerar generösa grillkvällar som brukar ge stor uppslutning och en härlig stämning. Självklart har vi en barnmeny med enkla rätter för de små. På lördagar under sommaren serverar vi grillbuffé på vår uteservering se vår facebooksida för mer detaljer samt tema för kvällen.

Öppettider:

  • vi håller just nu bara öppet för förbokningar. Vi hoppas att kunna öppna som vanligt till midsommar.

Välkommen både du som bor på anläggningen, i närområdet eller är förbipasserande!