Mat

Precis vid strandkanten ligger gårdsvikens hjärta – restaurangen. I möjligaste mån bygger vi menyn på lokala råvaror som rökt makrill och skaldjur från viken, eller kantareller, lingon och älg från skogarna intill. Vi är alltid på jakt efter det genuint bohuslänska, vi fördjupar oss gärna i gamla kokböcker och inspireras av små lokala mat- och dryckesproducenter. Under samma tak hittar du vårt café där du kan krypa in när det regnar och njuta av kaffe, hembakta kakor och glass.

Caféet

I gårdsvikscaféet börjar vi dagen med att baka eget surdegsbröd som finns både till försäljning och till vår frukost. Klockan 8-10 brukar i vanliga fall frukostbuffén stå dukad men under rådande omständigheter levererar vi frukosten i korg till din stuga.

Mellan klockan 11-16 är du hjärtligt välkommen att smaka på våra hembakade kakor, äta en räkmacka, svalka dig med en glass eller avnjuta en kopp kaffe. I sommar kommer vi inte att servera varm lunch, utan satsar istället på glass, härbakat fika, räkmackor, korv med bröd samt sallad m.m.

Vi gör också fikakorgar och lunchpaket som är perfekta för en utflykt, tex till en av de små öarna i viken eller till vår utsiktsplats.

Restaurangen

Ät middag på första parkett mot havet. Antingen i vår mysiga lilla matsal med fönster mot havet, eller ännu bättre på vår uteservering precis vid strandkanten. I köket komponerad av våra duktiga kockar rätter från hav och skog, med ekologiska och traditionella råvaror. Till maten går det att få både alkoholfritt samt öl och vin.

På lördagar under sommaren arrangerar vi grillkvällar som brukar ha härlig stämning och stor uppslutning. Se vår Facebooksida för mer detaljer samt tema för kvällen.

Nytt för i år är att vi kör ”strandpizzerian” på måndag och tisdagar med härbakade pizzor på bra råvaror, precis vid stranden. Givetvis ordnar vi även med pizza för avhämtning. Perfekt för den som vill ha bra mat till  strandhänget på eftermiddagen och kvällen. (Pizzamenyn hittar du här)

Öppettider och meny:

  • Måndag och Tisdag har ”Strandpizzerian” öppet kl 17-sent.
  • Onsdag, Torsdag, Fredag och Söndag kör vi vår vanliga a la carte kl 17 – sent.
  • Lördagar = grill. Då fyller kockarna våra grillar med goda grejer baserat på temat för dagen. Kl 18-sent

Under rådande omständigheter erbjuder vi alla våra menyer som take-away. För att undvika trängsel i restaurangen vill vi gärna att ni bokar bord innan ni kommer.

Välkommen både du som bor på anläggningen, i närområdet eller är förbipasserande!