Vandringspaket

Kom ut till oss för några dagars vandring i varierande natur! Här finns stigar längst havet och kring sjöar, vandringsleder genom tät granskog och över myrar, likväl som grusvägar som slingrar sig genom jordbrukslandskapet. Både Bohusleden och Kuststigen passerar förbi oss och vi har dessutom flera fina kortare promenader i vacker natur som startar hos oss.Vi hjälper er med att hitta de rätta vandringarna för er genom att bistå med kartor, guideböcker och tips.

Vi förser er med frukost, picknick-lunch och middag i vår restaurang vid havet, samt värmer vår vedeldad bastuflotte till er. Sover gör ni i våra bekväma stugor eller glampingtält med hotellstandard där frukost, lakan/frotté och slutstädning ingår.

I paketet ingår:

  • Boende i stuga eller glampingtält med hotellstandard, dvs sängen är bäddad, frotté finns och vi städar när ni åker.
  • Frukost levererad till stugan
  • Lån av kartor och guideböcker, kikare och fågelböcker
  • Picknick-lunch paketerad för vandring på dagen efter ankomst
  • 1 tim & 45 min vedeldad bastuflotte på havet
  • 2-rätters middag i vår restaurang vid havet

Det går fint att boka till vårt grillpaket med ved till lägerelden, grillkorv med bröd, kokkaffe och marshmallows.

Om lederna samt vandringstips: Vår närhet till både hav och skog i kombination med vår placering på landsbygden gör att utbudet av vandringsleder och promenadvägar är omfattande. Generellt kan säjas att vandringarna längs havet, så som Kuststigen, ofta går på mindre vägar och gång/cykelbanor och genom bebyggelse medan lederna på Bredfjället inklusive Bohusleden går på stigar genom naturområden med skog, myrar och sjöar. Vår kortaste och kanske vackraste vandring är bara 2,5 km tur och retur tar er genom skogen och upp på berget bakom vår anläggning och belönar er med en magisk utsikt över Havstensfjorden. Speciellt i solnedgången! En annan 5km vandring som utgår från oss tar er längs havet och erbjuder både klippor och en liten sandstrand för den som vill ta sig ett dopp.

Information om Kuststigen etapp 4 och 5 finner ni bäst i den officiella vandringsguiden här. Vill man kombinera Skärgårdsbåten med vandring stiger man på från vår brygga (Anfasteröd) och stiger av vid Åh stiftsgård, strax intill Saxenhov. Sen vandrar man etapp 4 Saxenhov – Ljungskile på Kuststigen tillbaka till oss, samt en liten bit in på etapp 5, genom Lyckorna den sista biten. Sommarens tidtabell finner ni här. Längs Kuststigen etapp 4 finns många möjligheter till bad och mat så som hos Ulvesunds växthus, Kärrstegens gård och Laxbutiken.

Vandra man istället söderut på Kuststigen etapp 5 går man genom jordbrukslandskap till Kolhättans färjeläger. Därifrån går kollektivtrafik tillbaka till Ljungskile station och sen vidare till Hummervägen som är den hållplats som ligger närmast oss (1 km).

Till Bredfjället och Bohusleden finns inte kollektivtrafik men det finns flera parkeringsmöjligheter. Vill ni ha hjälp med transport till eller från vandringen kan vi ordna det mot en kostnad. Det finns en mycket fin vandringsguide som vi tillhandahåller med temavandringar baserat på historien om fjället samt information om naturen. En trevlig heldagsvandring är turen runt Skarsjön på 8 km. Många leder börjar vid Norra Fjällets friluftsområde och där finns en stor parkering, toaletter samt en fin gammal skola som nu är ett museum. En av temavandringarna är just fjällbarnens skolväg som leder från skolan till Södra fjället.

Många av oss på Anfasteröd vandrar gärna och ofta och vi hjälper gärna till med tips kring turer.

Det finns många fina vandringsleder i Västsverige. Vill ni efter att ha varit hos oss vandra vidare till ett annat hjälper vi er gärna att hitta en lämplig väg samt tips på boende.

Varmt välkomna på vandring hos oss!