Ett bekvämt havsfiske

Ta med familjen eller kompisarna på ett bekvämt fiskeäventyr vid Ljungskileviken! Oavsett om ni är storfiskare eller nybörjare ger fisket en naturnära upplevelse med både spänning och gemenskap. Vi tipsar er om de bästa fiskeplatserna vid havet eller sjön där ni testar fiskelyckan med kast- eller metspö. Tillsammans tänder ni en sprakande eld runt vilken ni äter lunch. Efter fisketuren tar ni er ett bastubad på vår vedeldade bastuflotte. Dagen avslutas med middag i vår restaurang vid havet och ni somnar sen gott i våra stugor med hotellstandard eller i er egen husbil/husvagn. Kanske drömmer ni om storfångsten innan ni vaknar till en rejäl frukost med hembakt bröd.

I paketet ingår:

 • Boende i stuga med hotellstandard, dvs sängen är bäddad, frotté finns och vi städar när ni åker. (In-checkning kl. 15, ut-checkning kl. 11) Alternativt boende i egen husbil/husvagn.
 • Frukost
 • Lån av fiskekartor och enklare kastspön/håv
 • Picknick-lunch
 • 1h 45 min vedeldad bastuflotte på havet en av dagarna
 • 2-rätters middag i vår restaurang vid havet

Tillägg (kan läggas till i sista steget i online-bokningen):

 • Eka med aktersnurra: Föredrar ni att fiska från båt eller vill åka till någon av öarna i viken kan ni hyra en eka av oss. (Pris från 450kr)
 • Fiskeguide: Det finns möjlighet att boka till en guide för en introduktion till fisket i Ljungskileviken likväl som mer avancerade fisketurer. (Pris från 1500kr)
 • Ved till en brasa, kokkaffe och kittel, marshmallows

Alla kan fiska! Att fiska kan vara allt från en actionsport till rogivande meditation och här finns möjligheter för alla fiskesugna. Saknar ni utrustning finns det enklare sådan att låna och vi hjälper er gärna med att boka en guide till fisketuren. Att fiska är spännande i sig men bjuder också på vacker vandring och naturupplevelser i form av fåglar, djurliv och strandfynd. Och lägerelden sen! Hur mysigt är det inte att äta lunch ihop kring en sprakande eld? och att koka sitt lunch-kaffe i lågorna och grilla marshmallows till efterrätt? Tröttnar ni på att fiska så tälj en barkbåt, spana efter fåglar, ta ett dopp eller strosa längs stranden.

Fiskemöjligheter finns det gott om här. På våren och hösten letar havsöringen sandmask på Ljungskilevikens grunda bottnar. Under sommaren beger sig havsöringen ut på djupare vatten men då kommer makrillen i stället in i viken. Föredrar ni att fiska i en insjö finns bra abborre-vatten på gångavstånd från oss. På vår anläggning finns både möjlighet att rensa och frysa fisk och med jämna mellanrum har vi vår fiskrök igång.

Ni bor bekvämt i våra mysiga och fräscha stugor vid havet eller i ett av våra glampingtält. Efter att ha spenderat dagen utomhus tar n ni ett härligt bastubad i den vedeldade bastuflotten innan ni kommer in i den varma stugan och kanske spela spel och kolla på en film. Stugorna och tälten har också altaner med utemöbler. Vi har redan bäddad, frottén ligger framme och vi ordnar med slutstädningen. Precis som på hotell.

Vi fixar markservicen!

 • Vi packar lunch-paketet till er
 • På kvällen dukar vi fram tvårätters middag till er i vår restaurang vid havet.
 • Saknar ni fiskeutrustning finns enklare sådan att låna.

Varmt välkomna på ett fiskeäventyr för hela familjen!

 

 

Mer information:

Såhär skulle ett exempel på ett fiskeäventyr kunna se ut:

Dag 1

Från 15.00 Incheckning i stugan och fisketips från vår reception.

15:00- 19:00 Vill ni få lite frisk luft innan middagen rekommenderar vi en tur till vår utsiktsplats från vilken ni kan göra er en bra bild av Ljungskileviken och dess fiskeställen. Kanske vill ni varva ner genom att boka vår vedeldade bastuflotte?

19.00 Middag i restaurangen

21.00 Mys i stugan med sällskapsspel eller solnedgångsspaning från vår brygga

Dag 2

9.00 Frukost samt upphämtning av lunchpaket i receptionen

10.00 Ni beger er till fots till fiskeplatserna med hjälp av våra kartor och anvisningar alternative möter ni upp fiskeguiden som tar med er till något av sina favoritfiskeställen och introducerar er till fisket.

13.00 Gör upp en eld vid någon av de angivna grillplatserna och avnjut den medhavda lunchen. Kanske grillar ni förmiddagens fångst?!

15.00 Om ni är sugna på mer fiske tar ni er vidare till nästa fiskeplats innan ni tar er ett varmt bastubad på vår vedeldade bastuflotte. Är ni sugna på mer action finns det möjlighet att testa kajakpaddling och utmana varandras balans på SUP-brädor.

18.00 Middag i restaurangen

21.00 Mys i stugan med sällskapsspel eller ännu en solnedgångsspaning från vår brygga

Dag 3

9.00 Morgondopp? och sen frukost

11.00 Utcheckning

 

Mer om fisket och utrustning:

Havsöring: Havsöringen fiskas vanligast med spinnspö på västkusten, men även med flugspö. Tidigt på våren brukar fisket vara allra bäst på grundområdena och då är det en fördel om man har vadarbyxor eller om man fiskar från båt. Man kan också fiska från våra bryggor. När det blir lite varmare i vattnet håller öringen gärna till på platser där det är en viss strömsättning i vattnet som vid uddar och sund och då kan man fiska enklare från land. Vart havsöringen befinner sig beror primärt på vattentemperaturen och vattennivån i åarna. Generell kan säjas att den brukar förvinna från Ljungskileviken i juni för att sen komma tilbaks i slutet av augusti för att vandra upp i åarna.

Makrillen kommer till Bohuskusten i maj för att lägga sin rom och äta upp sig. De simmar i stim som går till i Ljungskileviken i mitten av juni och stannar fram till september innan de ger sig åter till Nordsjön för övervintring på djupare vatten. Makrillen jagar bland annat sillstim som de jagar upp mot ytan vilket ibland får det att se ut som om havet kokar. Fisket av makrill sker vanligast med handdörj från en stillaliggande båt men de kan också fiska med kastspö från land och från vikens bryggor. Vi rekommenderar att ni hyr en eka med aktersnurra om ni kommer för att fiska makrill.

Abborre kan ni fiska i en av gårdens sjöar som ligger på gångavstånd från oss. Abborren kan både fiskas med kastspö och metas vilket gör det till ett enklare alternativ jämfört med havsöringsfiske.

Vilken nivå ni vill lägga fisket på avgör ni själva. Vi förser er med kartor och tips samt lånar ut enkla kastspön, håvar och handdörjar. Ni som önskar mer avancerad utrustning tar med denna själva. För er som vill komplettera er utrustning på vägen hit kan vi rekommendera att ni besöker Björns Fiske och Jakt i Stenungsund som har ett brett sortiment och är mycket kunniga.

 

Förslag på packlista:

 • Fiskeutrustning om ni inte vill begränsa er till vår enklare utrustning
 • Gummistövlar
 • Varma kläder
 • Täljkniv
 • Förstaförband
 • Plastpåse för förvaring av dagens fångst
 • Toapapper
 • Vattenflaska
 • Vill ni grilla er fångst över elden? ta med lite salt och peppar och kanske en bit aluminiumfolie.

 

Regler för fiske kring Ljungskileviken:

Från 1 april till 30 september är det tillåtet att fiska havsöring i Bohuslän och kring dess fjordar finns flera fina fiskeställen. Tänk på att minimimåttet är 45 centimeter på havsöringen och att man enbart får behålla 2 fiskar per fiskare och dygn. Minimimåttet är satt för att öringarna skall hinna leka åtminstone en gång innan de fångas. När det gäller makrill finns det inga begränsningar i storlek eller antal. Det är förbjudet att fiska torsk, kolja och bleka runt Ljungskile då viken är ett viktigt reproduktionsområde för dessa arter. Läs mer om vilka regler som gäller här hos Länsstyrelsen Ytterligare råd till dig som fiskar. Ta aldrig upp mer fisk än vad du och din familj kan äta. Det är förbjudet för fritidsfiskare att sälja fisk. Avliva omedelbart fångad fisk som du ska behålla. Släpp varsamt tillbaka den fisk du inte kan eller vill behålla och hantera den inte med torra händer, då detta skadar fiskens slemskikt. Undvik också om det är möjligt att ta upp fisken ur vattnet vid avkrokning. Visa aktning för naturen. Lämna alltid fiskeplatsen i det skick du vill finna den! Det är vi som ska lämna möjligheterna att fiska i en levande miljö i arv till kommande generationer.