Fiskeäventyr med glamping

Ge er ut på ett bekvämt vildmarks-äventyr med glamping och fiske vid Ljungskileviken! Oavsett om ni är storfiskare eller nybörjare ger fisket en naturnära upplevelse med både spänning och gemenskap. Vi tipsar er om de bästa fiskeplatserna vid havet eller sjön där ni testar fiskelyckan med kast- eller metspö. Tillsammans tänder ni en sprakande eld runt vilken ni äter lunch. Dagen avslutas med middag i vår restaurang vid havet. Vildmarkskänslan maxar ni sen genom att övernatta i ett av våra glampingtält. Här bor du med hög komfort i mjuka sängar, med badrum med dusch, altan med utemöbler och tom ett sovloft. Samtidigt kan du höra vinden susa i träden och fåglarna kvittra genom tältduken.

I paketet ingår:

 • Boende i glampingtält med hotellstandard, dvs sängen är bäddad, frotté finns och vi städar när ni åker. (In-checkning kl. 15, ut-checkning kl. 11)
 • Frukost
 • Picknick lunch
 • 1 h 45min bastubad på vår vedeldade bastuflotte
 • 2-rätters middag i vår restaurang vid havet
 • Lån av fiskekartor och enklare kastspön/håv

Tillägg:

 • Eka med aktersnurra: Föredrar ni att fiska från båt eller vill åka till någon av öarna i viken kan ni hyra en eka av oss.
 • Vedpaket med marshmallows och kokkaffe
 • Fiskeguide: Det finns möjlighet att boka till en guide för en introduktion till fisket i Ljungskileviken likväl som mer avancerade fisketurer.

Alla kan fiska! Att fiska kan vara allt från en actionsport till rogivande meditation och ni väljer själva vad ni vill göra det till. Vi står redo med råd och tips oavsett er tidigare erfarenhet. Saknar ni utrustning finns det enklare sådan att låna, både för barn och vuxna. Allts som behövs är att ni gillar att umgås utomhus. Känner ni er osäkra eller vill ni lära er mer hjälper vi er gärna med att boka en guide som kan följa med er på fisketuren. Att fiska är spännande i sig men bjuder också på vacker vandring och naturupplevelser i form av fåglar, djurliv och strandfynd. Och lägerelden sen! Hur mysigt är det inte att äta lunch ihop kring en sprakande eld? och att koka sitt lunch-kaffe i lågorna och grilla marshmallows till efterrätt? Tröttnar ni på att fiska så tälj en barkbåt, spana efter fåglar, ta ett dopp eller strosa längs stranden. Fiskemöjligheter finns det gott om här. Ljungskileviken har många grunda bottnar där havsöringen letar sandmask och vid djupbranterna utanför jagar de större fiskarna sill. Dessutom mynnar flera öringsförande åar ut i viken. Detta i kombination med det skydd som Orust ger mot Skagerak gör viken till ett finfint fiskeställe. Under sommaren beger sig havsöringen ut på djupare vatten men då kommer makrillen i stället in i viken. Föredrar ni att fiska i en insjö finns bra abborre-vatten på gångavstånd från oss. På vår anläggning finns både möjlighet att rensa och frysa fisk och med jämna mellanrum har vi vår fiskrök igång.

Varmt välkomna på ett fiskeäventyr för hela familjen!

 

 

Exempel på upplägg för ett 3 dagars fiskeäventyr:

Dag 1

Från 15.00 Incheckning i glampingtältet och fisketips från vår reception.

15:00- 19:00 Vill ni få lite frisk luft innan middagen rekommenderar vi en tur till vår utsiktsplats från vilken ni kan göra er en bra bild av Ljungskileviken och dess fiskeställen. Kanske vill ni varva ner genom att boka vår vedeldade bastuflotte?

19.00 Middag i restaurangen

21.00 Mys i glampingtältet med sällskapsspel eller solnedgångsspaning från vår brygga

Dag 2

9.00 Frukost med hembakt bröd samt upphämtning av ved/lunchpaket i receptionen

10.00 Ni beger er till fots till fiskeplatserna med hjälp av våra kartor och anvisningar alternative möter ni upp fiskeguiden som tar med er till något av sina favoritfiskeställen och introducerar er till fisket.

13.00 Gör upp en eld vid någon av de angivna grillplatserna och avnjut den medhavda lunchen. Kanske grillar ni förmiddagens fångst?! Efter lunchen kokar ni ert kaffe över elden och grillar marshmallows till efterrätt.

15.00 Om ni är sugna på mer fiske tar ni er vidare till nästa fiskeplats. Är nu sugna på mer action finns det möjlighet att testa kajakpaddling och utmana varandras balans på SUP-brädor

18.00 Middag i restaurangen

21.00 Mys i glmapingtältet med sällskapsspel eller ännu en solnedgångsspaning från vår brygga

Dag 3

9.00 Morgondopp? och sen frukost med hembakt bröd

11.00 Utcheckning och några timmars fiske med picknick-lunch innan det bär av hemmåt igen.

Mer om fisket och utrustning

Havsöringen fiskas vanligast med spinnspö på västkusten, men även med flugspö. Tidigt på våren brukar fisket vara allra bäst på grundområdena och då är det en fördel om man har vadarbyxor eller om man fiskar från båt. Man kan också fiska från våra bryggor. När det blir lite varmare i vattnet håller öringen gärna till på platser där det är en viss strömsättning i vattnet som vid uddar och sund och då kan man fiska enklare från land. Vart havsöringen befinner sig beror primärt på vattentemperaturen och vattennivån i åarna. Generell kan säjas att den brukar förvinna från Ljungskileviken i juni för att sen komma tilbaks i slutet av augusti för att vandra upp i åarna.

Makrillen kommer till Bohuskusten i maj för att lägga sin rom och äta upp sig. De simmar i stim som går till i Ljungskileviken i mitten av juni och stannar fram till september innan de ger sig åter till Nordsjön för övervintring på djupare vatten. Makrillen jagar bland annat sillstim som de jagar upp mot ytan vilket ibland får det att se ut som om havet kokar. Fisket av makrill sker vanligast med handdörj från en stillaliggande båt men de kan också fiska med kastspö från land och från vikens bryggor. Vi rekommenderar att ni hyr en eka med aktersnurra om ni kommer för att fiska makrill.

Abborre kan ni fiska i en av gårdens sjöar som ligger på gångavstånd från oss. Abborren kan både fiskas med kastspö och metas vilket gör det till ett enklare alternativ jämfört med havsöringsfiske.

Vilken nivå ni vill lägga fisket på avgör ni själva. Vi förser er med kartor och tips samt lånar ut enkla kastspön, håvar och handdörjar. Ni som önskar mer avancerad utrustning tar med denna själva. För er som vill komplettera er utrustning på vägen hit kan vi rekommendera att ni besöker Björns Fiske och Jakt i Stenungsund som har ett brett sortiment och är mycket kunniga.

 

Förslag på packlista

 • Fiskeutrustning om ni inte vill begränsa er till vår enklare utrustning
 • Gummistövlar
 • Varma kläder
 • Täljkniv
 • Förstaförband
 • Plastpåse för förvaring av dagens fångst
 • Toapapper
 • Vattenflaska
 • Vill ni grilla er fångst över elden? ta med lite salt och peppar och kanske en bit aluminiumfolie.

 

Regler för fiske kring Ljungskileviken

Från 1 april till 30 september är det tillåtet att fiska havsöring i Bohuslän och kring dess fjordar finns flera fina fiskeställen. Tänk på att minimimåttet är 45 centimeter på havsöringen och att man enbart får behålla 2 fiskar per fiskare och dygn. Minimimåttet är satt för att öringarna skall hinna leka åtminstone en gång innan de fångas. När det gäller makrill finns det inga begränsningar i storlek eller antal. Det är förbjudet att fiska torsk, kolja och bleka runt Ljungskile då viken är ett viktigt reproduktionsområde för dessa arter. Läs mer om vilka regler som gäller här hos Länsstyrelsen Ytterligare råd till dig som fiskar. Ta aldrig upp mer fisk än vad du och din familj kan äta. Det är förbjudet för fritidsfiskare att sälja fisk. Avliva omedelbart fångad fisk som du ska behålla. Släpp varsamt tillbaka den fisk du inte kan eller vill behålla och hantera den inte med torra händer, då detta skadar fiskens slemskikt. Undvik också om det är möjligt att ta upp fisken ur vattnet vid avkrokning. Visa aktning för naturen. Lämna alltid fiskeplatsen i det skick du vill finna den! Det är vi som ska lämna möjligheterna att fiska i en levande miljö i arv till kommande generationer.